Peluquería

.

Idag fick jag och Sara ett spontanryck. På vägen hem från skolan slank vi in hos en frisör alldeles runt knuten där vi bor. När vi gick ut cirka en halvtimme senare hade vi båda kortare hår och var 9 euro fattigare.
Att göra sig förstådd hos en frisör i Spanien visade sig vara oerhört knepigt. Jag försökte förklara att jag höll på att spara ut luggen och med ord och gester försökte jag få fram att jag ville att den skulle ligga snett över pannan.
Nu är luggen kortare än den var när jag kom hit till Spanien och håret räcker till axlarna ungefär.
En erfarenhet rikare!

Kvällspromenad


I fredags tog vi svenskar en kvällspromenad till La Ciudad de les Artes y Ciencias.
Riktigt fint var det vid solnedgång och när mörkret låg på.




io och Plaza de la reina


Mina kära lägenhetskamrater Eveline och Sara, Holland respektive Åland.
Vi gick ut och åt middag en kväll nere i stan. Brownisen till efterrätt gick inte av för hackor.


Jag, Celine (frankrike) och Frida (sverige).
Efter skolan gick vi och åt våffla med choklnad och drack nypressad apelsinjuice.


Toros



Tjuren släpptes ut på arenan.

En kille som hoppar över tjurarna.


Idag var jag och Frida och kollade på tjurfäktning (trodde vi). Det kom aldrig någon matador och tjurarna överlevde. Istället var det ganska många killar från olika regioner i Spanien som som tävlade i göra finaste tricken, t.ex. göra volter över dem medan tjurarna i full fart sprang emot dem.


 


"Centro de salud Benimaclet"

Idag har jag varit hos doktorn. Bara det är ett äventyr. Först att "skriva" in sig och att få tid och sedan att hitta till rätt korridor och doktor. Jag hade Frida med mig, vilket var mycket bra.

När jag kom in till doktorn berättade jag att jag hostat i 4 veckor och att jag har ont i huvudet. Doktorn tittade mig i halsen och konstaterade att det nog var en inflammation. Sedan skrev hon ut två olika piller (antibiotika) som jag ska ta i tre dagar. Blir det inte bättre nu så blir jag tokig.



.



Långhelgen snart färdig.

På lördagen åkte jag och Sara tillsammans med Eveline och en till tjej från Holland ner till stranden och stekte och badade om vartannat. Medelhavet är varmt!!! ...och fullt med fiskar som hoppar!  Jag och Sara blev även fotade tillsammans med ett indiskt par. Lång historia men fruktansvärt kul.

På kvällen gick vi ut. Las Animas denna gång. Stannade till fyra sen stannade vi en taxi och åkte hem.

Söndag lunchade jag med en tjej från klassen. Vi gick sedan och såg Inglorius Bastards (eller Malditos Bastardo som den heter på spanska). Den var dubbad men faktiskt förstod man oerhört mycket.


Parad



Den 9 oktober firar Valencia sin egen dag till minne av att Kung Jaime I intog staden år 1238. T.ex. genom att anordna en parad som går igenom hela staden. Klockan 17.00 började vi titta och efter två timmar kände man sig otroligt nöjd på att titta. Vi hörde från en av arrangörerna att det skulle hålla på mer än 1 timme till.. Då fick det faktiskt vara nog!

Dia de la Comunidad Valenciana

Nu är det mycket helgdagar på gång. Idag är det Valencias dag vilket inleddes med 1 timmes fyrverkeri klockan 00.00 igår kväll. Massvis med människor var samlade på en avstängd väg för att beskåda dessa otroliga fyrverkerier.

Alltså, ingen skola på fyra dagar. Dia de la Comunidad Valenciana idag och Spaniens nationaldag på måndag.


Medicina para el tos

Idag tog jag tag i saken. Efter skolan gick vi till närmsta apotek och köpte hostmedicin. Den var röd till färgen och smakade helt fruktansvärt. Tre gånger om dagen ska jag dricka 10 ml. Nu ska tre veckors hosta bort.

Correos

Idag har jag varit på posten. "Queiro trece sellos para Suecia, por favor"... Bank, bank, bank lät det av poststämpeln och sedan lades korten i en låda och är nu påväg till en brevlåda nära dig!

Vamos a la playa



Playan i Valencia. Där har jag tillbringat två dagar i sträck varav idag var den dagen jag blev av den rödare kulören. 

Dagen har varit fruktansvärd varm och medelhavet är verkligen varmt..

Idag tittade jag av en tillfällighet ner i en av postlådorna som finns här i trappuppgången men som vi inte har nyckel till.. I där såg jag ett gult kuvert och tänkte att, aha, det det kan vara från Mitra så jag pillade fram brevet och mycket riktigt var det från henne. Med ett stort leende på läpparna läste jag sedan brevet på stranden..

Malta



Denna annons hittade jag vid ingången till metron. Det råkar ju vara någon som håller till på denna ö i medelhavet!


RSS 2.0